Wat klanten over mij zeggen

Reviews

Op deze pagina vind je reviews van klanten over zowel osteopathie als de lessen die ik geef. Enthousiast? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

“Ik vind het totale welzijn van mijn paard belangrijk en de manier hoe Nadieh naar paarden en hun welzijn kijkt spreekt mij aan. Een onderdeel van dat welzijn is volgens mij dat er ook wat “periodiek onderhoud” gepleegd moet worden, om te zien hoe het paard letterlijk in zijn vel zit. Ik laat mijn paard dus regelmatig osteopatisch behandelen. Nadieh gaat goed voorbereid aan de slag: ze stelt een hoop vragen die haar een beeld geven van het paard. Bij de laatste behandeling gaf ik aan dat mijn paard lastiger links inbuigt met zijn hoofd en hals dan naar de rechterkant. En dat ik op diverse rij-technische manieren (met instructeur) dit heb proberen op te lossen maar dat dat niet verbeterde. Zelf dacht ik dat er iets vastzat in zijn hals, maar Nadieh voelde gelijk dat zijn tongbeen vastzat. Ze gaf aan dat dit de oorzaak zou kunnen zijn van het rij-technische probleem dat ik ervaarde. Na een dagje rust ben ik weer gaan rijden, en het probleem was opgelost. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Mijn paard moest weer even naar een nieuwe balans zoeken, omdat het inbuigen nu niet meer pijn deed, hij moest vertrouwen krijgen dat buigen gewoon kon. En na 2 dagen deed hij het super! Hij is veel losser en nageeflijker. Persoonlijk vind ik het belangrijk (en ook interessant) om te weten wat een osteopaat doet terwijl deze aan mijn paard werkt. Dus ik wil graag uitleg over wat er op dat moment gebeurt en waarom. Nadieh vertelt wat ze doet en waarom, geeft een uitleg die een leek ook kan volgen en vertelt ook wat ze voelt. Door haar rustige manier van werken en rustige benadering van paarden, voelde mijn paard zich op zijn gemak bij haar, ook niet onbelangrijk! Dat een osteopatische behandeling bij een paard ook heel ontspannend is, was wel heel duidelijk bij het cranio-sacraal behandelgedeelte aan zijn hoofd. Door alleen al hele lichte aanrakingen op zijn hoofd begon hij al te gapen, zijn hoofd ging helemaal naar beneden en zijn oogjes langzaam toe. Was echt heel fijn om te zien!”
Pieternel
Chuck
"Ik kan wel zeggen dat wij grootgebruikers zijn bij Nadieh 🤠 Buiten dat mijn 2 dochters en ik western en in hand trail les krijgen, krijgt onze Patches osteopathie van Nadieh. Toen Patches hoefbevangen was had dit ook zo zijn uitwerking op organen en ander lichamelijk ongemak. Nadieh onderzoekt en observeert eerst grondig, daarna gaat ze pas behandelen. Houdt tijdens behandelen rekening met wat Patches aankan. Wij waarderen het dat Nadieh het dierenwelzijn voorop zet en een open en eerlijke communicatie heeft."
Silvia
Patches
"Anderhalf jaar geleden heb ik mijn paard My-Qey gekocht, ikzelf had enkel wat manege ervaring van 20 jaar geleden, het was duidelijk dat ik lessen nodig had. Zo ging ik op zoek naar een instructeur met kennis, flexibiliteit en eerlijk naar mens en dier. Oja en die ook nog met een angstige ruiter overweg kon. Die trainer heb ik gevonden in Nadieh Haarsma. Ze kijkt naar het hele plaatje, wat is gezond voor mijn paard, mijn houding maar ook mentaal dat de stappen en uitleg haalbaar zijn voor zowel mij als My-Qey. Op een gegeven moment in de les kwamen we erachter dat mijn paard niet wilde galopperen in de bak. Nadieh keek gelijk verder en hij bleek niet helemaal zuiver te lopen. Diezelfde week nog een osteopathie afspraak bij haar gemaakt en dat heeft echt geholpen. Het probleem van het galopperen was na het losmaken al zoveel beter. Ik heb alle vertrouwen in Nadieh, ze heeft een heel zuiver gevoel voor paarden en mensen waardoor precies die tips aangedragen worden die wat toevoegen in de training."
Peggy
My-Qey
"Via via bij Nadieh uitgekomen omdat ik staakproblemen kreeg bij mijn pony, van het ene moment op het andere was zijn nieuwe motto, the only way is up... maar daar was ik persoonlijk toch niet zo van gecharmeerd. Om lichamelijke problemen uit te sluiten eerst dierenarts laten komen maar die kon niets vinden, en vervolgens kon gelukkig Nadieh al heel snel komen. Ze heeft hem eerst uitgebreid osteopathisch behandeld, gelukkig niet al teveel blokkades gevonden en toen samen een begin gemaakt met grondwerk. Al snel kwam het probleem boven dat er toch wel wat leiderschaps issues waren. Ze heeft me laten zien middels grondwerk hoe hem te laten wijken en bewegen voor druk, en gaf me heel veel informatie over zijn manier van gedragen en hoe ik kon zien of die relaxed of gestrest was. Ik kon hier ook meteen zelf mee aan de slag, binnen 3 dagen had ik een totaal ander paard. Compleet relaxed, volgzaam, niet opdringerig, kon gewoon aan een halster buiten met hem wandelen zonder gedoe. Een hele verademing was het. De week erop voor het eerst weer gaan rijden, ook daar gaf ze me aan wat te doen als die zou beginnen met staken. Hij heeft het inderdaad heel even geprobeerd, maar met haar aanmoediging en de juiste hulpen was het snel op te lossen. Nu een paar weken en lessen verder kan ik weer volop genieten van mijn paardje en loopt die weer als vanouds, zowel in de bak als ook op buitenrit en heb ik profijt en geniet ik van alles wat ik de afgelopen weken geleerd heb. Ik ben nu veel bewuster van wat ik doe met mijn paard en vind het super fijn om weer les te krijgen. Vooral ook om al die gewoontes die er in de afgelopen jaren ongemerkt ingeslopen zijn en niet duidelijk zijn voor mijn pony weer uit te krijgen. Ze legt alles super goed en onderbouwd uit, zodat je ook weet en je bewust ervan bent waarom dingen zijn zoals ze zijn. Verder neemt ze zich ook alle tijd om je advies te geven in wat je anders zou kunnen voeren zodat ook de conditie en spieren beter gaan worden. Wij zijn in ieder geval super tevreden en ik kan weer volop van mijn pony genieten en kan het iedereen aanraden. Ze heeft heel snel door waar het probleem ligt, en nog mooier ze heeft ook de tips en tools om je razendsnel weer de goede kant op te helpen waardoor je het vertrouwen en plezier weer snel terug krijgt . Dankjewel Nadieh👍🏻👍🏻"
Petra
Spetter
"Ik ben eigenlijk puur een Reining ruiter. Maar, in mijn jeugdjaren heb ik all around gereden. Toen ik last-minute besloot dat ik 'voor de leuk' met mijn toenmalige paint Scolor naar het APHA NK wilde gaan en all around wilde starten wist ik meteen wie ik moest vragen mij te helpen: Nadieh! Ze heeft ons in 1,5 maand klaar gestoomd in de halter, showmanship, pleasure, horsemanship, trail en zelfs Hunter en Hunt Seat Equitation! Ze heeft mij op deze show ook begeleid en met resultaat: we werden all around champion amateur en behaalden 5 Nederlands Kampioen titels, en dat met een paard dat 1,5 maand ervoor alleen reining kende! Nadieh weet precies hoe ze je hiervoor moet klaarstomen en zonder haar hadden we dit resultaat nooit behaald!"
Pien
Scolor
"Samen met mijn merrie Fly krijg ik les van Nadieh. Fly is erg gevoelig voor druk en als ze overvraagd wordt dan “bevriest” ze. Nadieh weet altijd door goed naar mij en fly te kijken hoe we samen kunnen groeien en Fly toch steeds oefeningen te leren zonder dat ze te veel onder druk komt te staan. Sindsdien heeft fly weer zin in het rijden in de bak. Ook begint ze langzaam vertrouwen in mij te krijgen als ruiter en doet ze steeds meer voor me. Ondanks dat we nog een lange weg te gaan hebben, weet ik dat ik met de hulp van Nadieh uiteindelijk haar volledige vertrouwen kan winnen, en ik zelf ook weer het volledige vertrouwen in mijn kunnen kan terugkrijgen."
Valerie
Fly
"Nadieh en ik zijn samen bezig om mijn jonge paard Roxy voor te bereiden op het werk onder zadel. Nadieh weet feilloos te zien wat je kan doen om je paard te stimuleren om het gewenste resultaat te bereiken. Ze doet dit door je zo zacht en toch duidelijk mogelijk hulpen te laten geven. Hierbij kijkt ze naar het karakter van zowel paard als ruiter. Ze geeft me altijd het gevoel dat ik de oefeningen zelf prima kan en suggereert een verbetering, zonder te zeggen dat je iets “fout” doet en het werkt altijd."
Saskia
Lightning & Roxy
"De manier van lesgeven van Nadieh vind ik super fijn. Ze heeft erg veel geduld. Ze ziet dat ik het wel in me heb om door te zetten als het even niet lukt. Daardoor komen we toch bij het doel uit. Nadieh staat voor alles open in de les en een eigen inbreng is dan ook geen probleem. Haar lessen helpen mij dan ook om als ik geen les heb, zelfstandig aan de slag te gaan. Ik kan iedereen dan ook aanraden les bij Nadieh te nemen. Ze kijkt niet alleen naar jou maar ook naar je paard."
Milan
Cali
"De lessen van Nadieh vind ik erg fijn! Nadieh kijkt echt naar jou als ruiter en wat de mogelijkheden zijn van jouw paard. Daarnaast is Nadieh rustig in de omgang met de ruiter en het paard en legt zij de oefeningen uit aan de hand van een voorbeeld waardoor het voor mij erg duidelijk is. Er zit geen druk op de lessen die ik krijg van Nadieh, mijn paard hoef niet iets te kunnen binnen een bepaalde tijd en als het een keer wat minder gaat is dit geen probleem en gaan we daar mee aan de slag. Een echte aanrader!"
Kyra
Cali
"Ook ik krijg training van Nadieh. Met mijn paint Sioux, een 14 jarige merrie en sinds kort helpt Nadieh mij ook op weg met BoomBoom een 7 jarige paint ruin. Met Sioux liep ik op een gegeven moment helemaal vast. Het lag duidelijk aan mij, dat wist ik, doch hoe en wat ik verkeerd deed....ik kon er de vinger niet opleggen.Via een paarden vriendin kwam ik bij Nadieh terecht.Ze liet me "voorrijden" en na 5 minuten riep ze: "ik zie het al". Mijn verwondering was groot maar werd nog groter toen ze me enkele aanwijzigen gaf, welke ik direct kon toepassen met haar duidelijke uitleg.En ja hoor! Sioux deed precies wat ik vroeg, ik was dolgelukkig maar vooral opgelucht. Sinds ik bij Nadieh in de leer ben, ben ik met Sioux zelfs al diverse malen in de prijzen gevallen.Nog heb ik weleens dagen dat het tussen mij en Sioux niet loopt zoals ik het wil maar Nadieh heeft me geleerd naar Sioux te luisteren, Sioux is nu eenmaal een heel gevoelige merrie.Met Nadieh's aanwijzingen en uitleg en vooral haar kennis van paarden lukt het Sioux en mij om toch samen te genieten van onze trainingen. Geen wonder dus dat BoomBoom sinds kort ook onder de hoede van Nadieh staat. Boom is een totaal ander paard dan Sioux en heeft dus een andere manier van communiceren nodig. Het is fijn om hierbij hulp te krijgen van iemand die zo goed en vertrouwt met paarden is.Voor mij is Nadieh een natuurtalent, ze heeft direct door wat een paard EN ruiter nodig hebben om samen te groeien."
Liesbeth
Boom & Sioux

Treasure the good

Moments

Hoogtepunten western riding