Ervaringen

Ik ben eigenlijk puur een Reining ruiter. Maar, in mijn jeugdjaren heb ik all around gereden. Toen ik last-minute besloot dat ik 'voor de leuk' met mijn toenmalige paint Scolor naar het APHA NK wilde gaan en all around wilde starten wist ik meteen wie ik moest vragen mij te helpen: Nadieh! Ze heeft ons in 1,5 maand klaar gestoomd in de halter, showmanship, pleasure, horsemanship, trail en zelfs Hunter en Hunt Seat Equitation! Ze heeft mij op deze show ook begeleid en met resultaat: we werden all around champion amateur en behaalden 5 Nederlands Kampioen titels, en dat met een paard dat 1,5 maand ervoor alleen reining kende! Nadieh weet precies hoe ze je hiervoor moet klaarstomen en zonder haar hadden we dit resultaat nooit behaald!
Pien
Scolor
Samen met mijn merrie Fly krijg ik les van Nadieh. Fly is erg gevoelig voor druk en als ze overvraagd wordt dan “bevriest” ze. Nadieh weet altijd door goed naar mij en fly te kijken hoe we samen kunnen groeien en Fly toch steeds oefeningen te leren zonder dat ze te veel onder druk komt te staan. Sindsdien heeft fly weer zin in het rijden in de bak. Ook begint ze langzaam vertrouwen in mij te krijgen als ruiter en doet ze steeds meer voor me. Ondanks dat we nog een lange weg te gaan hebben, weet ik dat ik met de hulp van Nadieh uiteindelijk haar volledige vertrouwen kan winnen, en ik zelf ook weer het volledige vertrouwen in mijn kunnen kan terugkrijgen.
Valerie
Fly
"Nadieh en ik zijn samen bezig om mijn jonge paard Roxy voor te bereiden op het werk onder zadel. Nadieh weet feilloos te zien wat je kan doen om je paard te stimuleren om het gewenste resultaat te bereiken. Ze doet dit door je zo zacht en toch duidelijk mogelijk hulpen te laten geven. Hierbij kijkt ze naar het karakter van zowel paard als ruiter. Ze geeft me altijd het gevoel dat ik de oefeningen zelf prima kan en suggereert een verbetering, zonder te zeggen dat je iets “fout” doet en het werkt altijd."
Saskia
Lightning & Roxy
De manier van lesgeven van Nadieh vind ik super fijn. Ze heeft erg veel geduld. Ze ziet dat ik het wel in me heb om door te zetten als het even niet lukt. Daardoor komen we toch bij het doel uit. Nadieh staat voor alles open in de les en een eigen inbreng is dan ook geen probleem. Haar lessen helpen mij dan ook om als ik geen les heb, zelfstandig aan de slag te gaan. Ik kan iedereen dan ook aanraden les bij Nadieh te nemen. Ze kijkt niet alleen naar jou maar ook naar je paard.
Milan
Cali
De lessen van Nadieh vind ik erg fijn! Nadieh kijkt echt naar jou als ruiter en wat de mogelijkheden zijn van jouw paard. Daarnaast is Nadieh rustig in de omgang met de ruiter en het paard en legt zij de oefeningen uit aan de hand van een voorbeeld waardoor het voor mij erg duidelijk is. Er zit geen druk op de lessen die ik krijg van Nadieh, mijn paard hoef niet iets te kunnen binnen een bepaalde tijd en als het een keer wat minder gaat is dit geen probleem en gaan we daar mee aan de slag. Een echte aanrader!
Kyra
Cali
"Ook ik krijg training van Nadieh. Met mijn paint Sioux, een 14 jarige merrie en sinds kort helpt Nadieh mij ook op weg met BoomBoom een 7 jarige paint ruin. Met Sioux liep ik op een gegeven moment helemaal vast. Het lag duidelijk aan mij, dat wist ik, doch hoe en wat ik verkeerd deed....ik kon er de vinger niet opleggen.Via een paarden vriendin kwam ik bij Nadieh terecht.Ze liet me "voorrijden" en na 5 minuten riep ze: "ik zie het al". Mijn verwondering was groot maar werd nog groter toen ze me enkele aanwijzigen gaf, welke ik direct kon toepassen met haar duidelijke uitleg.En ja hoor! Sioux deed precies wat ik vroeg, ik was dolgelukkig maar vooral opgelucht. Sinds ik bij Nadieh in de leer ben, ben ik met Sioux zelfs al diverse malen in de prijzen gevallen.Nog heb ik weleens dagen dat het tussen mij en Sioux niet loopt zoals ik het wil maar Nadieh heeft me geleerd naar Sioux te luisteren, Sioux is nu eenmaal een heel gevoelige merrie.Met Nadieh's aanwijzingen en uitleg en vooral haar kennis van paarden lukt het Sioux en mij om toch samen te genieten van onze trainingen. Geen wonder dus dat BoomBoom sinds kort ook onder de hoede van Nadieh staat. Boom is een totaal ander paard dan Sioux en heeft dus een andere manier van communiceren nodig. Het is fijn om hierbij hulp te krijgen van iemand die zo goed en vertrouwt met paarden is.Voor mij is Nadieh een natuurtalent, ze heeft direct door wat een paard EN ruiter nodig hebben om samen te groeien."
Liesbeth
Boom & Sioux

Moments

Hoogtepunten western riding