Nadieh Haarsma

OVER MIJ

Harmony Is Onze Natuur,
We Hoeven Enkel De Weg Terug Te Vinden

HET ZAADJE

Ook ik ben een tijd uit harmonie geweest met mijzelf. Ik zorgde niet goed voor me, werkte veel te hard en was de connectie met mezelf kwijt. Ondanks dat mijn hele leven altijd heeft gedraaid om de paarden, was ik zelfs hen een tijdje uit het oog verloren. Een tijd niet in harmonie zijn leidde tot een burn-out, en dus een wake-up call.

Toen de reguliere geneeskunde me niet verder kon helpen zocht ik hulp binnen de osteopathie en cranio-sacraal therapie. Hier begon mijn reis terug naar gezondheid. Ik kwam weer in contact met mijzelf en met de paarden. Jade, mijn huidige paard, kwam in mijn leven en ik merkte dat mijn contact met de paarden ook veranderd was. Zodra je in harmonie komt met jezelf, verandert ook de verbinding met alles om je heen.

Deze ervaring heeft me teruggeleid naar het juiste pad. Ik wil zowel mens als paard helpen om terug in harmonie te komen. Fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch is alles met elkaar verbonden. Het één bestaat niet zonder het ander en harmonie vloeit voort uit een balans in al deze lagen.

De gebeurtenissen en lessen rondom mijn eigen gezondheid maakte een passie in mij los. Ik wilde begrijpen hoe gezondheid werkt, welke wegen er bestaan buiten de reguliere gezondheid en hoe je zelf zo goed mogelijk voor je eigen lichaam en geest kunt zorgen. Dit gecombineerd met mijn liefde voor paarden en mijn wens om hen te helpen plantte het zaadje voor de opleiding paardenosteopathie.

Meer Over

MIJN ACHTERGROND

Mijn naam is Nadieh, ik ben 28 jaar oud en ik rij al zo lang als ik me kan herinneren paard. Mijn ouders hebben de grote ‘fout’ gemaakt om hun 3 jarige dochtertje op een groot wit paard te zetten ergens op een stand in Portugal, en zo was het paardenmeisje geboren. Zoals veel paardenmeisjes ben ik begonnen met rijden op de manege en na een tijd mocht ik ook wat pensionpaarden rijden. Een van die paarden was Ruby, een westernpaard op de manege die na een paar jaar verzorgen mijn eerste eigen paard werd. Met haar heb ik deelgenomen aan het NQHA Nederlands Jeugdteam waar ik ook begon met wedstrijden rijden.

De paarden waren altijd een belangrijke uitlaatklep voor me, zeker toen ik het westernrijden ontdekte werd dit een toevluchtsoord waar ik al mijn uren, energie en liefde in stak. De paarden lieten mij een connectie voelen die ik zelden bij mensen vond. Ik kon er ontspannen en tot mezelf komen.

Buiten dit werd ook mijn ambitie om steeds beter te leren rijden gevoed. TIjdens mijn jaren in de jeugdklasses had ik het geluk dat ik een aantal keren mocht meedoen aan wedstrijden in Amerika zoals de ApHC Youth World Show, Reichert Celebration en Dalworth Appaloosa Show. Hier heb ik verdienstelijk gereden en na mijn eigen jeugdjaren heb ik 3 jeugdruiters op de World Show mogen coachen.

Zeker in mijn jeugdjaren bestond een groot deel van mijn ‘paardenbestaan’ uit het rijden van wedstrijden en trainen. Later (nu dus ;)) vond ik meer voldoening en uitdaging in het ontrafelen van harmonie met het paard. Harmonie met je paard en harmonie in het paardenlijf. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden en volgens mij is dit een studie die een leven lang kan duren.

De opleiding paardenosteopathie bij het Vluggen Institute bood me de kennis die ik zocht in mijn zoektocht. In 2021 ben ik afgestudeerd en nu ben ik werkzaam als paardenosteopaat.

Meer informatie?

Is je intresse gewekt of wil je meer weten over wat osteopathie voor je kan doen? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op!

Meer Over Mijn

CREDENTIALS

Credentials zeggen zeker niet alles, maar het helpt wel 😉
Check hieronder welke opleidingen en verdiensten onderdeel uitmaken van mijn pad.

OSTEOPATHIE

2021
Afgestudeerd als EDO Equine Osteopath

2018 – 2021
EDO Equine Osteopath student | Vluggen Institute for Equine Osteopathy – Waldfeucht GE

2019
Snijzaaldag | Bartels Horse and Health Institute | Universiteit Utrecht Faculteit Diergeneeskunde –Utrecht NL

WAEO Conference | Osteopathic Fascial connections | Chi Institute – Florida USA
Sprekers: Janek Vluggen, John Lewis, Dr. Dan Hawkins, Dr. Audrey De Clue, Dr. Kathy Seino, Michael Wildnnstein, Dr. Nesti, Dott. Ercole, Dr. Tom Beech, Dr. Biddle, Dr. Johnson

2018
WAEO Conference | Equine Osteopathy and its integration | Vluggen Institute – Waldfeucht GE
Sprekers: Jillian R. Kreinberg, Alain D. Broft, Rebekka M.E. Gadeberg, Matt Slaughter, Elizabeth Voss, Dr. Dan Hawkins, John Lewis, Walter McKone

SHOW HIGHLIGHTS

2013
NQHA NK – Late Nite Invitation
NL Kampioen Halter Aged mares
Brons Senior Western Pleasure

2012
AAHCH NK – SS Triple Thirteen
Reserve NL Kampioen Hunter under Saddle All Ages
Grand Champion Mares under 1 judge

ApHC Youth World Show in Fort Worth TX – Pure Art
7th Hunter in Hand Mares
9th Hunter under Saddle

2011
Dutch Western Riding Festival – Triangles Dun
NSBA Champion Amateur Western Pleasure
1e, 1e Senior Western Pleasure
1e, 1e Hunter under Saddle All Ages

FEQHA International Challenge – Triangles Dun
1e Western Pleasure Youth
3e Hunter under Saddle Youth

AQHA Rookie of the Year – Triangles Dun

2010
ApHC European Championships in Aachen GE – Day of Ruby
Reserve All Around Champion
Reserve Champion Youth Western Pleasure, Hunter Under Saddle, Horsemanship, Showmanship at Halter

Reichert Celebration in Tulsa OK – KF Pure Romance
Circuit Champion Hunter in Hand Mares

AAHCH High Point Horse – Day of Ruby