Samen met plezier trainen

Lessen

Je hebt een eigen paard waar je alles voor over hebt. Toch zitten jullie niet altijd op één lijn. Intuïtief voel je dat er iets niet helemaal klopt, maar je hebt nooit geleerd hoe het anders kan.  

In verbinding komen met je paard, dit is iets waar iedere paardeneigenaar naar streeft. Dat euforische gevoel dat je paard graag voor je werkt, dat ie je snapt en dat ie het ook met gemak voor je kan uitvoeren. Die momenten dat alles gewoon klikt en het moeiteloos lijkt te gaan.

Paardrijles

In synergie met jouw paard

Een goed getraind paard is ontspannen, loopt zelfstandig en is attent op de kleinste hulpen. Het paard loopt ‘in frame’, ofwel met de correcte hoofd-hals houding zonder verzameling te verliezen. Dit allemaal met zo min mogelijk druk van de ruiter. 
Het ziet er eenvoudig uit, maar is verre van makkelijk…
Het is een heerlijk gevoel om op een goed getraind westernpaard te rijden. De weg ernaartoe is minstens net zo leuk. Binnen deze Amerikaanse rijstijl zijn een heleboel aftakkingen die grofweg onder te verdelen zijn in allround, reining en koeienonderdelen. In de allround focus je je op een aantal verschillende onderdelen zoals Horsemanship, Trail, Ranch Riding, Western Pleasure en Hunter under Saddle. Wanneer je meer wilt leren over allround westernrijden ben je bij mij aan het juiste adres. Mocht je graag reining of koeienklassen willen rijden kan ik je helpen met de basis en/of doorverwijzen.

 

Ik focus me in de lessen niet enkel op de principes van het westernrijden, maar ook op biomechanisch correct rijden. Vanuit mijn opleiding tot paardenosteopaat ben ik me steeds bewuster geworden van de bewegingen en bijbehorende belasting die we verlangen van onze rijpaarden en ik deel graag met je hoe je je paard zo kunt rijden dat je er zo lang mogelijk plezier van houdt.

Where focus goes, energy flows

Werkwijze

Hieronder kort de belangrijkste punten waar ik me op focus tijdens de lessen:

Houding

Hier begint het allemaal. Hoe zit je op je paard, welke signalen geef je door en maak je het mogelijk voor je paard om correct onder je te bewegen.

Correcte beweging

Is je paard in balans, gebruikt ie zijn lijf op de juiste manier en kan hij/zij uitvoeren wat jij verlangt?

Communicatie

De afzonderlijke componenten kloppen, maar het wordt pas een eenheid wanneer de communicatie klopt. Vraag je de juiste vragen, en stel je ze op de juiste manier?

Dudley

Communicatie vanaf de basis

Grondwerkles

Grondwerken is de basis met je paard, waarin jullie elkaar beter leren kennen. Hier kun je vertrouwen opbouwen, werken aan je leiderschap en ook lichamelijk voorbereidingen treffen voor het rijdende werk. Daarnaast zijn er een heel aantal onderdelen die je aan de hand kunt doen, dus ook wanneer je door omstandigheden niet meer kunt rijden kun je leuke doelen stellen met je paard. Onderdelen in de hand zijn bijvoorbeeld: Showmanship at Halter, In Hand Trail, Halter en Hunter in Hand (enkel voor Appaloosa’s).

wat klanten over mij zeggen

"Nadieh en ik zijn samen bezig om mijn jonge paard Roxy voor te bereiden op het werk onder zadel. Nadieh weet feilloos te zien wat je kan doen om je paard te stimuleren om het gewenste resultaat te bereiken. Ze doet dit door je zo zacht en toch duidelijk mogelijk hulpen te laten geven. Hierbij kijkt ze naar het karakter van zowel paard als ruiter. Ze geeft me altijd het gevoel dat ik de oefeningen zelf prima kan en suggereert een verbetering, zonder te zeggen dat je iets “fout” doet en het werkt altijd."
Saskia
Lightning & Roxy
"Ook ik krijg training van Nadieh. Met mijn paint Sioux, een 14 jarige merrie en sinds kort helpt Nadieh mij ook op weg met BoomBoom een 7 jarige paint ruin. Met Sioux liep ik op een gegeven moment helemaal vast. Het lag duidelijk aan mij, dat wist ik, doch hoe en wat ik verkeerd deed....ik kon er de vinger niet opleggen.Via een paarden vriendin kwam ik bij Nadieh terecht.Ze liet me "voorrijden" en na 5 minuten riep ze: "ik zie het al". Mijn verwondering was groot maar werd nog groter toen ze me enkele aanwijzigen gaf, welke ik direct kon toepassen met haar duidelijke uitleg.En ja hoor! Sioux deed precies wat ik vroeg, ik was dolgelukkig maar vooral opgelucht. Sinds ik bij Nadieh in de leer ben, ben ik met Sioux zelfs al diverse malen in de prijzen gevallen.Nog heb ik weleens dagen dat het tussen mij en Sioux niet loopt zoals ik het wil maar Nadieh heeft me geleerd naar Sioux te luisteren, Sioux is nu eenmaal een heel gevoelige merrie.Met Nadieh's aanwijzingen en uitleg en vooral haar kennis van paarden lukt het Sioux en mij om toch samen te genieten van onze trainingen. Geen wonder dus dat BoomBoom sinds kort ook onder de hoede van Nadieh staat. Boom is een totaal ander paard dan Sioux en heeft dus een andere manier van communiceren nodig. Het is fijn om hierbij hulp te krijgen van iemand die zo goed en vertrouwt met paarden is.Voor mij is Nadieh een natuurtalent, ze heeft direct door wat een paard EN ruiter nodig hebben om samen te groeien."
Liesbeth
Boom & Sioux