Samen Met Plezier Trainen

LESSEN

Je hebt een eigen paard waar je alles voor over hebt. Toch zitten jullie niet altijd op één lijn. Intuïtief voel je dat er iets niet helemaal klopt, maar je hebt nooit geleerd hoe het anders kan.

In verbinding komen met je paard, dit is iets waar iedere paardeneigenaar naar streeft. Dat euforische gevoel dat je paard graag voor je werkt, dat ie je snapt en dat ie het ook met gemak voor je kan uitvoeren. Die momenten dat alles gewoon klikt en het moeiteloos lijkt te gaan.

PAARDRIJLES

In synergie met jouw paard

Een goed getraind paard is ontspannen, loopt zelfstandig en is attent op de kleinste hulpen. Het paard loopt ‘in frame’, ofwel met de correcte hoofd-hals houding zonder verzameling te verliezen. Dit allemaal met zo min mogelijk druk van de ruiter.

Het ziet er eenvoudig uit, maar is verre van makkelijk…

Het is een heerlijk gevoel om op een goed getraind westernpaard te rijden. De weg ernaartoe is minstens net zo leuk. Binnen deze Amerikaanse rijstijl zijn een heleboel aftakkingen die grofweg onder te verdelen zijn in allround, reining en koeienonderdelen. In de allround focus je je op een aantal verschillende onderdelen zoals Horsemanship, Trail, Ranch Riding, Western Pleasure en Hunter under Saddle. Wanneer je meer wilt leren over allround westernrijden ben je bij mij aan het juiste adres. Mocht je graag reining of koeienklassen willen rijden kan ik je helpen met de basis en/of doorverwijzen.
Ik focus me in de lessen niet enkel op de principes van het westernrijden, maar ook op biomechanisch correct rijden. Vanuit mijn opleiding tot paardenosteopaat ben ik me steeds bewuster geworden van de bewegingen en bijbehorende belasting die we verlangen van onze rijpaarden en ik deel graag met je hoe je je paard zo kunt rijden dat je er zo lang mogelijk plezier van houdt.

Where Focus Goes, Energy Flows

WERKWIJZE

Hieronder kort de belangrijkste punten waar ik me op focus tijdens de lessen:

HOUDING

Hier begint het allemaal. Hoe zit je op je paard, welke signalen geef je door en maak je het mogelijk voor je paard om correct onder je te bewegen.

CORRECTE BEWEGING

Is je paard in balans, gebruikt ie zijn lijf op de juiste manier en kan hij/zij uitvoeren wat jij verlangt?

COMMUNICATIE

De afzonderlijke componenten kloppen, maar het wordt pas een eenheid wanneer de communicatie klopt. Vraag je de juiste vragen, en stel je ze op de juiste manier?

Meer informatie?

Is je intresse gewekt of wil je meer weten over wat osteopathie voor je kan doen? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op!

Communicatie Vanaf De Basis

GRONDWERKLES

Grondwerken is de basis met je paard, waarin jullie elkaar beter leren kennen. Hier kun je vertrouwen opbouwen, werken aan je leiderschap en ook lichamelijk voorbereidingen treffen voor het rijdende werk. Daarnaast zijn er een heel aantal onderdelen die je aan de hand kunt doen, dus ook wanneer je door omstandigheden niet meer kunt rijden kun je leuke doelen stellen met je paard. Onderdelen in de hand zijn bijvoorbeeld: Showmanship at Halter, In Hand Trail, Halter en Hunter in Hand (enkel voor Appaloosa’s).

Nadieh Haarsma

WAT KLANTEN OVER MIJ ZEGGEN

Top osteo !!! Ik heb een paardje wat heel moeilijk is bij de osteo en niet alles toe laat. Nadieh is altijd heel rustig met haar en geeft haar de tijd om haar aan te passen en ze respecteert ook wanneer het paard zegt nee ik wil het niet, nadieh zal nooit pushen indien ze het niet willen. Als je vragen hebt achteraf of problemen is ze ook altijd bereikbaar en ze zal altijd proberen op te lossen wat ze kan, echt een top osteo. 👍👍👍
Nadieh combineert het biomechanisch correct rijden met eventuele behandelingen. Hierdoor kun je het optimale uit je paard halen en hem/haar ook helpen met rijden.Ze is zacht en rustig waar de paarden ook goed op reageren.
Nadieh wat zijn we ongelooflijk blij met jou!Champ onze leuke paint had veel last van stress en mentaal was het rijden voor hem erg moeilijk. Dit uitte zich in buikpijn en staking. Maar ja waar begin je dan met zoeken naar de oorzaak? Alles hebben we binnenstebuiten gehaald aan behandelingen, supplementen en een volledige check bij de kliniek. Telkens bleek alles in orde, maar dit uitte zich niet in zijn gedrag.Champ is het paard van Caroline, we rijden hem samen en willen graag er naar toe werken om op hoog niveau in de sport te presteren. De weg daar naar toe willen we in liefde afleggen waarin we kunnen luisteren naar hem en echt als een team kunnen functioneren.Nadieh kwam op ons pad en we konden bijna niet geloven hoeveel ze in onze denkwijze aansloot! De eerste behandeling was echt een openbaring en bevestiging tegelijk. Een paar blokkades waren gevonden, maar het mooiste was dat Nadieh precies de vinger kon leggen op zijn mentale stuk. Champ was niet bij zichzelf en kon alle prikkels niet verwerken. We moesten samen gaan leren om op eigen benen te gaan staan.Met tranen in onze ogen hebben we staan kijken naar de behandeling, Champ kwam weer in zijn eigen kracht te staan.Nu ongeveer een half jaar verder met tussentijds begeleiding en behandelingen van Nadieh ken je Champ niet meer terug. Hij werkt ontzettend graag voor ons en is onze rots in de branding. Hij laat ons weten wat wel en niet kan, maar verbaasd ons elke dag weer in zijn kunnen.Dank je wel Nadieh voor al je kennis, visie en je open persoonlijkheid. Je hebt ons echt weer de juiste weg kunnen wijzen.Liefs Rachelle, Caroline & Champ
Nadieh is een rasechte heler. Zij helpt jou en je paard naar een gezonder, fitter, gebalanceerder lichaam én leven. Want ze voelt ook energetisch in hoe je de band met je paard(en) kan verbeteren/versterken. De paarden waren heel rustig tijdens de behandeling en ik voelde me ook heel erg op mijn gemak bij haar. Ze hield hiervoor mooi ruimte tijdens haar behandeling, voor ons verhaal. Hopelijk kunnen we hier een terugkerende gewoonte van maken, ookal is het niet echt bij de deur voor haar... Waar een wil is, is een weg! Bedankt voor de goeie zorgen voor zowel paardjes en mij!
Hele fijne osteopathie behandeling gehad van Nadieh voor mijn paard. Duidelijk werd verteld waar ze mee bezig was en waar bepaalde dingen voor waren. Ook duidelijke instructies meegekregen voor de dagen na de behandeling.Er was een goed verschil te merken nadat ik weer kon gaan rijden.Nadieh staat open voor alle opties en denkt vanuit haar expertise overal over na, waardoor je een doordachte behandeling/ discussie kunt voeren over verschillende aspecten rondom het paardenwelzijn.
Nadieh behandeld onze paarden regelmatig en helpt ons ze fit en happy te houden. Superfijn zeker als er veel van ze gevraagd wordt. Kan haar alleen maar warm aanbevelen!
Nadieh heeft een aantal keer onze 2 paarden een osteopathie behandeling gegeven en wat een verschil! Nadieh is een heel mooi mens dat rust uitstraalt, rustig te werk gaat met het welzijn van het paard voorop. Onze paarden waren na de behandeling lekker los en ontspannen. Die van ons gaan regelmatig op controle behandeling. Absoluut een aanrader!
Sinds een tijdje aan het lessen bij Nadieh met mijn basis beleerd paard, welke wij samen aan het omscholen zijn naar western! Sinds de lessen zijn wij met sprongen vooruit gegaan, door Nadieh haar positieve benadering en vriendelijke kijk naar zowel ruiter als paard krijg ook ik steeds meer zelfvertrouwen in het rijden! Ook het feit dat Nadieh daarbij osteopaat is en daardoor op de juiste manier naar het lichaam van het paard kijkt, maar daarnaast ook zo nodig kan behandelen is ideaal! Echt super blij mee en een aanrader voor iedere ruiter! 🍀🐴
We can only recommend Nadieh. She is really nice and helpful. Good Service and affordable prices. A big Thank you from Lancelot. 😉😀
Super fijne behandelaar.Vroeger les gehad van nadieh.Ze is zeer kundig en legt alles heel duidelijk en rustig uit. Neemt de tijd en heeft veel passie voor haar vak.Frost heeft ze de koker behandeld. Hier heeft hij in het verleden wel eens last van gehad.. nog nooit iemand over gehoord.Chapeau! Een aanrader
Nadieh heeft me heel goed geholpen bij het overwinnen van de angst van mijn Haflinger in een hoek van de rijhal. Het belemmerde ons lange tijd bij het rijden in deze hal.Ze leerde me het verschil te herkennen in echte angst, in spannende nieuwsgierigheid en in lichte aarzeling. Bij elke emotie hoort een andere manier van reageren van de ruiter.Met name de soort 'stress-release' oefening zorgde ervoor dat ik een patroon kon doorbreken. Mijn Haflinger is in korte tijd een stoere vent met veel meer lef geworden. Super bedankt Nadieh!
Ik kon niet echt mijn vinger op het probleem leggen, en ook de dierenarts niet. Ze liep correct, maar durfde vaak te mistrappen. Het zou vast beter gaan als ze ouder werd, meer getraind zo zijn,...Na een jaar, toch een beetje sceptisch, naar Nadieh gebeld voor een afspraak. Nog geen moment spijt gehad, ze loopt als een klok, geen noemenswaardig aantal mistrappen meer. Heerlijk rijden, wetende dat mijn paard lekker los en lekker in zijn vel zit. Als ik wist wat ik nu weet, had ik het eerder gedaan!
Wanneer ik les heb met Nadieh wordt er niet alleen gekeken naar de technische delen. Nadieh kijkt vooral naar de band tussen paard en mens, vanuit daar werkt zij aan de techniek met het rijden. Sinds ik overgestapt ben op western heb ik les van Nadieh in deze lessen heb ik al zo veel geleerd. Mijn paard vind sommige dingen moeilijk, maar als hij ze eenmaal snapt dan borduren wij in de les hierop verder en vanuit daar gaan we ook nieuwe dingen doen. Dit vind ik zelf heel fijn, omdat het paard dan niet gedwongen wordt. Iedere keer als ik les heb geniet ik echt van mijn paard en tussendoor is er ook tijd voor leuke dingen, grapjes maken, kletsen en zelfs wordt er ook serieus gepraat over andere dingen. Nadieh is een echt gevoelsmens zowel naar dier en mens en dit maakt haar voor mij de fijnste instructie die er is. Ik raad Nadieh aan iedereen in mijn omgeving aan die les wil krijgen, ook al komt ze eigenlijk niet zo ver. Ik ben blij dat zij dit voor mij wel doet😁 een ander vinden die Nadieh evenaart is erg moeilijk. Ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet. Op nog vele jaren samen trainen en lessen en veel andere ervaringen 🥰
Nadieh is goed in wat ze doet. Ze werkt professioneel met veel kalmte en rust. Prettig voor paard en begeleider.Aanrader!
Nadieh kan door het combineren van haar kennis van het fysieke én mentale vermogen van paard en ruiter, op een makkelijk te begrijpen manier, snelle verbeteringen voor elkaar krijgen.Ze past haar methode en communicatie aan op de ontvanger, waardoor ‘het kwartje’ snel valt. Ze ziet heel snel wat werkt voor een specifiek paard en/of ruiter en door componenten uit verschillende methoden te gebruiken lijkt bijna niets onmogelijk. Ik sluit iedere les van Nadieh weer met een goed gevoel en voldoende ‘huiswerk’ af, zeer tevreden!Mijn paard reageert erg goed op haar osteopathiebehandelingen, hij is daarna losser in zijn lijf, en ontspant tijdens de behandeling. De tips die ze mij meegeeft om na de behandeling mee aan de slag te gaan zijn waardevol. Ze neemt zich de tijd voor de behandeling, is enthousiast en betrokken, top!
js_loader