"Harmonie is de basis voor gezondheid"

Osteopathie in opleiding

Op dit moment volg ik een opleiding tot Equine Osteopath EDO bij het Vluggen Institute. Ik verwacht deze studie eind 2021 af te ronden om daarna aan de slag te kunnen met het helpen van paarden middels osteopathie. 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandelwijze waarbij het verschillende systemen van het paardenlijf worden behandeld met als doel de harmonie in het lichaam te herstellen. Het lichaam streeft altijd naar gezondheid, een osteopaat geeft de impuls aan het lijf om zichzelf te herstellen.

Andrew Taylor Still: “Find it, fix it, leave it alone…. and let nature do the rest”

De bovengenoemde systemen zijn het parietale, viscerale en cranio-sacrale systeem. Deze systemen bestaan o.a. uit botten, gewrichten, spieren, organen, bloedvaten, zenuwen en lymfe. Dit alles is aan elkaar verbonden middels bindweefsel.

Een osteopaat bevorderd de mobiliteit en daarmee werking van al deze systemen middels manuele technieken voor een optimale gezondheid.

Oefenen in opleiding

Om het gevoel in de vingers te krijgen ben ik altijd opzoek naar paarden waar ik op mag oefenen tijdens mijn opleiding. Wil je hiervoor jouw paard ter beschikking stellen? Neem dan contact met me op.
 
Andrew Taylor Still: “To find health should be the object of the doctor, anybody can find disease.”