events

Bekijk hier welke evenementen gepland staan. Aanmelden kan via het contactformulier of de button bij het event. 

Korte overview

24 april | Clinic “Read the bloody rulebook” Horsemanship edition

24 april | Clinic

Read the bloody Rulebook

Horsemanship clinic

In een dag vol theorie en praktijk leer je waar je op wordt gejureerd, hoe je voor je onderdeel moet trainen, welke tack en kleding gewenst is en hoe je een pattern en scoresheet leest. 

We sluiten af met een klein wedstrijdje waar je het geleerde in praktijk kunt brengen. 

Voor wie

Voor de novice-amateur ruiter die alle ins & outs wilt leren over Horsemanship.

Het volledige programma

Het volledige programma van deze clinic download je hier.

Investering

Meedoen met paard: €125,-
Meedoen zonder paard: €75,-
Prijzen zijn inclusief lunch.

Mogelijkheid tot huren van een stal of paddock: €7,50

Meet the teachers

Saskia snelting

Saskia is al geruime tijd scribe voor verschillende clubs zoals de NQHA, PRAB en BQHA. Ze heeft gescribed voor internationale jury’s op shows zoals de Nederlandse Kampioenschappen. Haar passie vindt ze in het streven naar een correct uitgevoerd onderdeel waarin het goed getrainde westernpaard optimaal tot zijn recht komt. 

Meer over saskia

In tegenstelling tot de meeste paardenmensen, ben ik pas als volwassene gaan paardrijden. Ik was kritisch en nieuwgierig en dook al snel in allerlei (wetenschappelijke) informatie over paarden. Ik ben informatie-analist van beroep, dus betekenis geven aan informatie is een tweede natuur. Zo probeer ik mijn paarden zoveel mogelijk paard te laten zijn, maar leerde ik ook al gauw dat de juiste informatie je op wedstrijden een voorsprong geeft.
 
Inmiddels is mijn oudste paard Lightning 21, waardoor ik toch alweer 22 jaar fanatiek met paarden bezig ben.  Met Lightning heb ik ook veel wedstrijden gereden. Tijdens een van mijn eerste wedstrijden maakte ik een fout waardoor ik gediskwalificeerd werd. Die fout had ik kunnen voorkomen als ik het regelboek gelezen had. Daarna heeft me de combinatie van goede training en kennis van de regels me vaak het voordeel gegeven, waardoor we niet alleen hoog eindigden, maar ik ook meer zelfvertrouwen had. 
 
Een aantal jaar geleden rolde ik per toeval in de rol van scribe (ook ringsteward genoemd). Na een aantal jaar naast de jury, heb ik inzicht gekregen in wat ze graag willen zien en hoe vaak ik ze hoor zeggen “read the ***** rulebook”! 

Het is zo zonde als de ruiter zoveel moeite doet en met een 0 score de bak uitgaat. Of dat ze verkeerde conclusies trekken uit hun plaatsing en daardoor keer op keer lager scoren dan nodig. 

We hebben ontzettend veel zin om jullie uit te leggen waar je op moet letten, zodat Saskia geen “0 score” meer hoeft op te schrijven. 

Meet the teachers

Nadieh Haarsma

Nadieh heeft als jeugdruiter meerdere titels behaald in Horsemanship, waaronder Reserve Europees Kampioen op het ApHC EK. Als open ruiter en trainer heeft ze haar studenten opgeleid tot o.a. Nederlands Kampioen Horsemanship op het APHA NK. 

Voor meer over Nadieh kun je terecht op de pagina “Over Mij”.

Hoogtepunten western riding

Wat klanten zeggen

"Ik ben eigenlijk puur een Reining ruiter. Maar, in mijn jeugdjaren heb ik all around gereden. Toen ik last-minute besloot dat ik 'voor de leuk' met mijn toenmalige paint Scolor naar het APHA NK wilde gaan en all around wilde starten wist ik meteen wie ik moest vragen mij te helpen: Nadieh! Ze heeft ons in 1,5 maand klaar gestoomd in de halter, showmanship, pleasure, horsemanship, trail en zelfs Hunter en Hunt Seat Equitation! Ze heeft mij op deze show ook begeleid en met resultaat: we werden all around champion amateur en behaalden 5 Nederlands Kampioen titels, en dat met een paard dat 1,5 maand ervoor alleen reining kende! Nadieh weet precies hoe ze je hiervoor moet klaarstomen en zonder haar hadden we dit resultaat nooit behaald!"
Pien
Scolor

veelgestelde vragen

Toch nog wat vragen? Bekijk even of we ze al voor je hebben beantwoord.

Deze clinic is bedoeld voor de beginnende wedstrijdruiter, oftewel de novice-amateur ruiter. Ruiters die al wat verder zijn maar toch voelen dat ze deze uitleg niet willen missen zijn natuurlijk ook welkom.

Nee, je bent ook welkom zonder paard. In dat geval kun je de theorie meedoen en meekijken wanneer de ruiters de patterns trainen. Je leert ook ontzettend veel van de feedback op patterns van anderen, dus voel je welkom!

We willen graag met maximaal 6 ruiters aan de slag. We nemen 1 of 2 ruiters aan voor de reservelijst. 

Daarnaast zijn ook deelnemers zonder paard welkom. Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om vragen te stellen hebben we hiervoor een maximum van 6.

Ja, voor een meerprijs van €7,50 kun je een stal of paddock huren voor de hele dag. Op die manier kun je rustig meeluisteren tijdens de theorie en je broodje eten. Geef even aan in de mail of je een stal of paddock zou willen huren. 

Wanneer je je hebt ingeschreven en je kunt toch niet meedoen zijn er twee opties: 

  1. Je paard kan niet meedoen: Niet getreurd, je bent welkom zonder paard. We passen de prijs voor je aan en je bent welkom als kijker.
  2. Jij kunt niet meedoen: Super jammer natuurlijk voor alle partijen. Omdat wij ons committeren aan kosten om de clinic mogelijk te maken vragen we van je om toch €75,- te betalen. Je mag voor jouw plek natuurlijk ook iemand anders sturen waarvan je denkt dat hij/zij het leuk vindt! 

 

Wanneer je dieetwensen hebt of allergieën mag je dit vooraf bij je aanmelding aangeven via de mail. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen.

Meedoen met paard: €125,-
Meedoen zonder paard: €75,-

Prijzen zijn inclusief lunch.

Mogelijkheid tot huren van een stal of paddock: €7,50